Sleepy Hollow

Pamatujete si příběh mladého konstábla Cranea z New Yorku, který přijíždí do městečka Sleepy Hollow vybaven nejmodernějšími technickými vymoženostmi, tedy nejmodernějšími v 18. století, a střetává se s legendárním bezhlavým jezdcem? Tvůrci stejnojmenného seriálu si z původního filmu Tima Burtona vypůjčili název, bezhlavého jezdce a částečně i Ichaboda Cranea.

Děj přesunuli do současnosti - Ichabod Crane, tentokrát bojovník americké války o nezávislost, těžce zraněný v bitvě bezhlavým jezdcem, procitá ve 21. století, v městečku Ospalá díra. Právě byl zabit místní šerif, useknutá hlava a zjevení bezhlavého jezdce napovídají, že nejde o obyčejnou vraždu. Poručík Abbie Mills v podání Nicole Beharie uvěří, že znalosti Ichaboda Cranea mohou být užitečné a začne s ním spolupracovat.

Seriál nabízí příjemný mix horrorové atmosféry, překrucování americké historie z dob války o nezávislost a humoru, zejména založeného na střetu Cranea s realitou 21. století. Kritici seriálu se ohrazují, že zápletka motá páté přes deváté - zednáře, apokalypsu z Knihy zjevení, čarodějnice, různé ztracené dokumenty zázrakem nalezené, příšery a démony, ale během druhé poloviny první série se zprvu roztříštěné střípky příběhu poskládají do přijatelné mozaiky a nakonec vyvrcholí do finálního souboje dobra a zla, který vás spolehlivě zaháčkuje na další sérii. Druhá série se právě rozbíhá a její zatím necelá první polovina je minimálně  stejně dobrá jako první série.

Proč se na seriál podívat:

* Tom Mison a Nicole Beharie v hlavních rolích jsou velmi sympatickou dvojicí

* Režisér Len Wiseman je podepsán například pod filmem Underworld nebo Smrtonosná past 4.0

* John Noble jako Henry Parrish a postupná změna jím představované postavy, to je jedna z lahůdek tohoto seriálu

* Budete se smát i bát

Proč seriál vynechat:

* S americkou historií si občas scénaristé musejí trochu pohrát

* První polovina série působí jako série nesouvisejících příběhů

* S původním filmem Tima Burtona nemá seriál vlastně nic společného

K článku "Sleepy Hollow"

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek