Samá voda

Z ničeho nic je tu čtvrtek a já se koukám, kolem jsme toho v práci za pár dní stihli. Dokázali jsme naší obchodní síti "prodat" náš nový velký projekt, udělat pro něj dvě kola výběrového řízení a připravit desítky stránek k prezentaci a školících materiálu. Prostě ten týden uplynul jako voda.

Upletli jsme si na sebe zdánlivě bič, kterého se nebojíme, přece jenom těch pár hodin, ve kterých jsme projekt postupně odprezentovali našemu vedení a šéfům obchodu, má za sebou násobně víc času příprav a promýšlení, schůzek s progrmátorem a měsíční zkušební provoz, ve kterém jsme v malém vyzkoušeli naše teoretické předpoklady. Takže se v tom nadcházejícím šrumu budeme cítit jako ryba ve vodě.

Z výběrového řízení mám smíšené pocity. Dorazil větší podíl pozvaných než obvykle, ale myslím, že se stále více rozevírá rozdíl mezi kvalitními a těmi ostatními uchazeči. Co ty Úřady práce vlastně dělají, že mají lidé v životopisech více rekvalifikačních kurzů než pracovních zkušeností? Proč jim radši než kurz "Administrativní pracovník v soukromém sektoru" nedají jednoduchý kurz komunikace, ať u každé druhé otázky, velmi prosté otázky, nevypadají, jako kdyby je někdo zrovna polil ledovou vodou?

A aby té vody nebylo málo, chystáme se znovu topit v životopisech, protože budeme hledat další nejméně dva kolegy. Tak snad nás zase nečeká nějaká povedená taškařice jako nyní, kdy nám odmítnutá paní napsala, že jí to nevadí, protože u nás stejně byla jen z nudy a že to nebylo výběrové řízení ale výslech.