Poloplná sklenice

Asi znáte to dělení na pesimisty a optimisty dle názoru na sklenici obsahující tekutinu v objemu, který odpovídá jedné polovině celkového objemu sklenice. Já jsem většinou příznivcem optimistického pohledu, takže si dovoluji již ve čtvrtek poznamenat, že už je tady zase víkend. Po fiasku s Muzejní nocí se blíží další celoplošná akce, tentokrát Noc kostelů. Více o ní najdete ZDE. Chtěli bychom se jít podívat na kryptu v kostele sv.Mořice a stihnout komentovanou prohlídku u sv.Michala. Snad nezůstaneme zase v nějaké frontě nikam.

Tento týden mám zase zpoždění a místo v úterý píši sondu do mého života až ve čtvrtek, ale je toho teď v práci opravdu hodně a večer přicházím domů v módu "tupá zvěř" a moc se mi do psaní nechce. Navíc konečně dorazila deskovka "Zaklínač", takže teď se ve volných chvílích věnuji pravidlům a taky kochání se herním materiálem. Hru vydala firma Fantasy Flight Games, u nás zastupovaná společností ADC Blackfire. Na českou lokalizaci se dlouho čekalo, oslabení koruny vůči dolaru nám ji navíc zdražilo, ale vyplatilo se to. Hra vypadá výborně, pravidlům zatím rozumím a první dojmy ze hry vám popíšu po víkendu.

Včera nás navštívili Lucka s Radkem a jejich dvouletá dcerka, náš chlupatý potížista má tedy novou kamarádku. Quiri konečně poznala někoho, kdo je ochoten divočit minimálně tak jako ona. Zatímco se malá Talinka bavila, naše kočka oscilovala mezi respektem (jak diplomaticky označuji srabácké zalezení pod papasan) a chutí zkusit lovit "myšku" poněkud větší než je zvyklá. Respekt zatím zvítězil, uvidíme co příště.

V sobotu večer hraje Arsenal finále FA Cupu, takže někdy zhruba od pátečního večera začnu trpět předzápasovou nervozitou. Snad to dobře dopadne a čeká mě neděle prozářená sluncem úspěchu. O sportovním fandění ale radši někdy jindy, to je na dlouho.