Noční život

Pokud čekáte, že se vám dnes vyzpovídám, co jsem kde vypil, snědl a co jsem pak prováděl já nebo moje trávicí ústrojí, budete zklamaní. Tedy ne úplně, protože pár slovíček snad utrousit mohu.

Po velmi dlouhé době jsme o víkendu strávili dva večery mimo domov. V pátek jsme byli poprvé v baru na olomouckém letišti. Ne příliš vynalézavě se jmenuje Air Bar a ohodnotil bych ho známkou 3. Na čepu mají tři piva z produkce litovelského pivovaru, vyzkoušel jsem je postupně a nakonec zůstal u jedenáctky. Jinak je to nekuřácký bar tak pro necelých třicet lidí, kus cesty od konečné tramvaje. V létě má prý zahrádku, tak v létě dostane šanci na reparát.

V sobotu jsme si pořádně nacpali bříška v Arigone. Vouchery na tatarák a kuřecí křidélka nám zajistily přecpávací večer. Vyrazili jsme potom na koktejl do Osy a musím říct, že to už není ono. Bylo tam zakouřeno trochu moc a obsluha vysloveně amatérská. Raději nevzpomínat, kolik parádních večerů jsme tam strávili jako mladá ucha.

A nyní k nočnímu životu, protože tohle ještě nic není. Naše domácí šelmička se nám totiž rozkoukala a nevykazuje již žádné známky zakřiknutosti. Aktuálně se pustila do odvážného projektu úpravy denního režimu svých dvou ochočených lidí. Ustoupila od vstávání v půl páté, to již pochopila, že je příliš ambiciózní, ale nastavila budíček na šestou. Do té doby nejprve způsobně spí ve svém pelíšku, poté se kolem druhé vydá do ložnice, přitulí se k jednomu z nás, případně se postupně převaluje od jednoho k druhému, tulivě vrní, otírá se čumáčkem a celkově se chová jako nejsladší plyšáček na světě, kočička k zulíbání. To vše jen proto, aby se v šest proměnila v namydlený blesk běhající člunkový běh mezi kuchyní a ložnicí, nemilosrdnou ničitelku deky na sedačce a odvěkého nepřítele ratanových pásků na papasanu. Po sedmé konečně někdo z nás vstane (tedy někdo z nás většinou vstane i před tím a jde zachránit papasan) a začínáme se chystat do práce, v tu chvíli by neznalý divák mohl být svědkem scénky s názvem "Vyhladovělé koťátko žadoní po třech týdnech o kousíček jídla". Srdce lámající mňoukání uzavírá noční život a startuje nový den - vyprázdnění plné misky, naplnění prázdné toalety a potom dlouhý denní odpočinek, aby večer byla připravena lovit myšku (nebo deku, papasan či prádlo na sušáku) a brzy nad ránem mohlo začít další kolo výukového programu pro její lidi, co se tak pomalu učí. Těžký je život kočičí...