Horečka páteční noci

Ne, nejsem nemocný. Jen mám radost, že je pátek a že vyrážím ven. A hlavně že dnes vyrazíme s veteránem mnoha našich večírků a letních festivalů, který zavítá do rodného města. Takže spíš než horečka páteční noci to bude bolehlav sobotního odpoledne, ale s tím se nedá nic dělat.

Tento pracovní týden předvedl plíživou přeměnu poklidného ledna na leden poněkud neklidný. Nejenže nám tu poletuje už druhý měsíc nějaký bacil a jak Černého Petra si ho přes veškerou opatrnost a prevenci jeden po druhém předáváme, ale navíc mi dva lidé oznámili, že odcházejí. Sice jsem to u obou tak trochu čekal a v jednom případě jsem se v tom i sám angažoval dobrými referencemi, ale že se to potká v jeden týden, je překvapení. Čeká nás tedy opět mé oblíbené výběrové řízení a už třídíme došlé životopisy.

Včera byl rezervovaný celý zadní salónek, kde obykle máme svůj stůl a tak jsme seděli v křesílkách a tomu jsme přizpůsobili i výběr deskových her. Takže bylo možno v restauraci shlédnout bandu šesti lidí mířících na sebe pěti pistolemi a jednou brokovnicí z pěnového polystyrenu v rámci hry Cash&Guns. Hra na drsné gangstery dělící si kořist z bankovní loupeže se nám ale nějak nevydařila - obě partie z nějaké důvodu vyhráli naše dvě něžné spoluhráčky. Máme se tedy ještě co učit. Z nostalgie jsme po delší době hráli Bang! a tentokrát to byla nezvykle dlouhá hra, skoro čtyřicetiminutová. A na závěr jsme zkusili novou jednoduchou karetku Nox a mazali domů. A celou tuhle nudnou pasáž o karetních a deskových hrách zakončím jedním odporučením - pokud si budete chtít dát v Olomouci v centru dobré pivo nebo něco na zub v nekuřácké restauraci s příjemnou obsluhou, rozhodně zkuste Kolárku na Kollárově náměstí.

Pokud čekáte na zprávu, jak se má a co dělá pan Vemínko, vězte, že má za sebou velmi klidný týden. Cedulka na schránce drží, prsty jsou odlepené a skrvny od kávy na kancelářském stole a na podlaze uklizené či zamaskované. Tak uvidíme, co prožije o víkendu.