Dnes bez desatera

Slíbíl jsem to, musím to tedy dodržet. A vy budete tentokrát bez mých univerzálních rad pro zvládnutí rozličných situací, minimálně do příštího týdne. A protože se zase chystá mimořádně velké deskohraní, budete se bez nich muset obejít ještě déle, protože vás spíš čeká pár recenzí na nějaké epické deskové hry.

Ten poslední víkend byl takový lenivý a filmový, sledovali jsme postupně dva dvoudílné filmy britské televize Sky1, "Going Postal" a "Hogfather". Oba vznikly podle knih Terryho Pratchetta ze série Zeměplocha a nejspíš vám minulý týden neunikla informace, že pan Pratchett zemřel. Takže už ve čvrtek jsme na pravidelných deskovkách jeden herní stůl věnovali hře ze zeměplošského prostředí "Ankh-Morpork" a doma jsme si potom udělali vzpomínkový víkend.

V neděli jsme slavili tátovi narozeniny, trochu s předstihem, ale jindy nebyl čas. Takže teď si můžou vesele s mámou radit s používáním dotykového telefonu. Během oslavy máma vytáhla různé letáky z výstavy For Models a ukázalo se, že tam měla stánek firma Mindok. Mámu zaujala hra "Černé historky", jako známý odborník na karetní a deskové hry jsem byl vyzván k posudku, takže výsledkem byla asi hodina hraní, protože mám některé karty uložené v "pédéefku". Od neteří přes bráchu, švagrovou, matinku s otcem, ženu moji milovanou až po babičku všichni přemýšleli, proč se žena vrhla po soustu leguáního stejku pod auto a proč ležel muž s ploutvemi v lese. A to u toho brácha stihl našim v kuchyni přišroubovat ručky asi k deseti skříňkám a matička nás průběžně zásobovala jednohubkami.

Vidíte, žádné desatero. Jen koukám, že se to nakonec skoro všechno točilo kolem deskovek. Z toho asi chápete, že se na deskohraní hodně těším. Čekají nás souboje na ostří meče a kouzla v kooperativce Myth, náročné vojenské operace speciálních týmů v Earth Reborn, boj o přežití v zombiemi zamořeném světě akce Dead of Winter nebo třeba velkolepé námořní bitvy v Dreadfleetu. Ale to až příště.