Bohatý podzim

Už třetí týden běží podzimní seriálová sezóna a tak se můj večerní volný čas plní hledáním titulků, čtením recenzí a hlavně sledováním nových dílů. Dnes vás tedy čeká návod, co rozhodně neprošvihnout.

V září se rozběhl prequel k Walking Dead pod názvem Fear the Walking dead a za svým velkým "bráškou" nijak zvlášť neklopýtá. Náhled na počátek zombiekalypsy, tentokrát na druhém pobřeží Spojených států v LA, přináší nové hrdiny i nové situace, ale stejně jako půvdoní seriál i pořádnou dávku akce a napětí.

Do své deváté sezóny vstoupila The Big Bang Theory. Příběhy amerických geeků podle výsledků různých anket pořád táhnou a seriál si drží výbornou sledovanost. Úvod deváté řady zatím ukazuje, že hercům a scénáristům nedochází elán a invence a dá se čekat, že nás čekají i další řady.

Modern Family s neodolatelným Edem O´Neillem letos na podzim pokračuje sedmou řadou. Asi nejlepší komediální seriál současnosti neztrácí dech a bude i letos patřit mezi favority na seriálová ocenění. Trochu ve stínu je výborný Brooklyn 99. Policajtská komedie dospěla do třetí řady a FOX si ji asi bude hýčkat i do dlaších sezón.

Druhá řada seriálu Gotham slibuje příchod dalších záporáků. Tím nejdůležitějším a nejočekávanějším bude určitě mladá verze Jokera. Jestli se povede aspoň tak, jako Penguin, je se na co těšit.

Druhou řadou pokračuje The Flash, nejrychlejší chlapík na Zemi. Velmi rychle se loni vyšplhal mezi stálice seriálového nebe a určitě se zase můžeme těšit na prolínání s seriálem Arrow, který bude servírovat už čtvrtou řadu.

Po loňské slibné první série pokračuje seriál iZombie. Adaptace komiksu od DC Comics pod taktovkou Roba Thomase se sympatickou patoložkou, která je tak trochu zombie, byla loni příjemným překvapením a letos má šanci potvrdit, že na stanici CW komiksy prostě umí.