Banshee

Producent Alan Ball stál za dlouhou sérií True Blood nebo seriálem Six Feet Under. Zvláště díky True Blood si vysloužil pověst producenta, jehož díla oplývají naturalistickým zobrazením sexu a násilí, které sice některým nesedne, ale pro mnohé se Ball stal zárukou kvalitní seriálové zábavy bez falešného pozlátka.

Banshee je malé městečko, které žije svým poklidným životem. Má své malé i velké zločince a poklidnou hladinu místního života má rozčeřit příchod nového šerifa, jehož hlavním úkolem je zatočit s místním zločineckým bossem Kaiem Proctorem. Lucas Hood, úspěšný šerif z Oregonu, míří do pennsylvánského Banshee udělat pořádek, jenže jeho cesta se osudově protne s cestou propuštěného zločince, který v Banshee hodlá najít svoji bývalou přítelkyni. A do Banshee tak vstupuje nový šerif Lucas Hood, o kterém nikdo netuší, že si právě odkroutil patnáct let ve státní věznici.

Lucas Hood v Banshee razí právo vlastní cestou, mnohdy velmi drsně, ale o to efetivněji. A letos to dělá již ve třetí sérii tohoto seriálu.

Proč se na seriál podívat:

* Alan Ball je zárukou kvalitní "béčkové" zábavy

* Seriál nestojí jen na jednom hrdinovi, velmi dobře jsou napsané i další charaktery, namátkou třeba Kai Proctor nebo jeho tajemník Arno

* Rámec je seriálu je vlastně western v novodobém hávu a westerny mám rád

Proč seriál vynechat:

* Některé flashbacky mi připadají pouze jako záminka jak seriál nafouknout o další dva díly

* Představitel hlavní role Antony Starr každému v roli drsňáka nesedne

* Zatím to tak sice není, ale bojím se, aby seriál podobně jako True Blood nebyl po pár sezónách dortem od pejska a kočičky. Už teď v něm jsou zamotaní Ámišové, Indiáni, ukrajinští mafiáni...